Vracht
plane
Boat

Invoerrechten

Invoerrechten China

China is een aantrekkelijk land om producten en goederen uit te importeren. De productiekosten zijn laag en de diverse transportmogelijkheden- en routes uitstekend.  Importeert u producten en goederen in China, dan krijgt u te maken met invoerrechten, btw en inklaringskosten vanuit China.

Het is belangrijk dat u over de juiste documenten beschikt, niet te veel betaalt voor de invoerrechten en zakendoet met een betrouwbare chinese leverancier of fabrikant. Uw product moet namelijk voldoen aan de Europese en nationale eisen en regels, veilig en bruikbaar zijn. Hier bent u als importeur aansprakelijk voor.

Scale Roads is uw sourcing agent in China. Wij ontzorgen uw inkoopproces van begin tot eind. Zo selecteren we eerst de beste leverancier die producten kan leveren die aansluiten bij uw kwaliteitseisen, verrichten we kwaliteitscontroles en kiezen de efficiëntste transportoptie. Daarnaast zijn wij uitstekend op de hoogte van invoerrechten, btw regels en inklaringskosten. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen en bijkomende kosten te staan bij de import van uw producten en goederen.

Invoerrechten van China naar Nederland

Importeert u goederen vanuit China naar Nederland, dan heeft u niet alleen te maken met invoerrechten. Naast invoerrechten betaalt u als importeur inklaringskosten en invoer-btw in Nederland. In de volgende paragrafen gaan we hier nader op in.

Invoerrechten China berekenen

Invoerrechten China berekent u over de prijs van uw producten en goederen, de transportkosten en de eventuele verzekeringskosten.

 

De invoerrechten uit China verschillen per productcategorie. Zo betaalt u bijvoorbeeld geen invoerrechten over elektronica zoals telefoons en laptops. Voor productcategorieën waarover wel invoerrechten verschuldigd zijn, betaald u tussen de 0 en 17%.

Belasting invoerrechten China

Importeert u producten en goederen uit een niet EU-land als China, dan moet u btw betalen. De btw berekent u over de prijs van de goederen, de verzendkosten, de eventuele verzekeringskosten én de invoerrechten.

Per 1 juli jl. zijn er nieuwe btw regels. Waar eerst een hele zending boven een bepaald bedrag belast werd met btw, wordt er nu over alle zendingen van China naar Nederland btw gerekend.

Btw betalen doet u bij de douane met de zogenaamde invoeraangifte. Heeft u recht op btw-aftrek, dan trekt u de invoerbelasting in uw btw-aangifte formulier af. Dit kunt u doen door de aanvraag van een artikel 23-vergunninng bij uw belastingkantoor. De verwerking van de aanvraag duurt ongeveer 5 tot 6 weken. Deze vergunning kunt u zien als een vrijstelling: u betaalt dan geen btw bij de douane. Wel vermeldt u de btw in uw btw-aangifteformulier. Voor de invoer van bulkgoederen uit china is artikel 23 niet nodig, maar het heeft wel een positief effect op uw casfhlow.

Naast invoerrechten en btw bent u inklaringskosten verschuldigd. Dit zijn de kosten die de vervoerder maakt om uw zending op de door u gewenste bestemming te leveren. De inklaringskosten verschillen per transportoptie en vervoerder.

Dankzij onze actuele kennis over eventuele invoerrechten, btw-regels en douane inklaring kunnen wij u onder meer helpen bij het opmaken van de juiste documenten, afhandeling met de nederlandse douane en overige administratieve taken. Door onze ervaring kunt u vertrouwen op een snel en voordelig proces, wat zo soepel mogelijk verloopt.

Wilt uw bedrijf geen goederen importeren? Ook dan kan Scale Roads u van dienst zijn door het importbedrijf te zijn.

 

FAQ

Vanaf 1 juli 2021 gelden er nieuwe regels voor de invoer van producten en goederen uit China. Voor alle producten en goederen die van buiten de eu komen geldt dat er btw en douanekosten betaald moeten worden.

De hoogte van de invoerrechten is afhankelijk van de goederencode of TARIC-code van uw producten en goederen.

Naast invoerrechten betaalt u Nederlandse btw over de producten en diensten die u importeert vanuit China. Importeert u op regelmatige basis en heeft u recht op btw-aftrek, dan adviseren wij u om vergunning artikel 23 aan te vragen bij de Belastingdienst. Met deze vergunning krijgt u btw-vrijstelling over uw ingevoerde producten en diensten.  

Begin met importeren vanuit China

Scale Roads staat u bij in iedere stap

Neem contact op
Shopping Basket