Vracht
plane
Boat

Kwaliteits­controle

China is en zal nog vele jaren het productieland blijven voor het Westen. De voornaamste reden om productie uit te besteden in China is de prijs. Echter staan de Chinese producties niet altijd bekend als betrouwbaar en om consistent dezelfde kwaliteit te leveren.

In Azië hanteert men namelijk een andere kwaliteitsnormen voor producten dan in Europa, waardoor u bij ontvangst van de producten flink kan worden teleurgesteld. Gaat u producten importeren uit China, dan heeft u dus een kwaliteitscontrole nodig.

Om er zeker van te zijn dat u kwalitatieve producten ontvangt, is het belangrijk om kwaliteitscontrole in China te laten plaatsvinden, voordat de producten verscheept worden.

Zijn uw producten eenmaal betaald en verzonden, dan bent u voorbij het punt waarop u nog invloed kunt uitoefenen op uw producten. Vanuit Nederland en Europa is het lastig om de kwaliteit te controleren. Laat uw kwaliteitscontroles in China verrichten door een gekwalificeerde inspecteur. Voor een klein investeringsbedrag kunt u een groot risico indekken.

Scale Roads is uw sourcing agent in China die voor u het gehele inkoopproces kan begeleiden en daarbij kwaliteitscontroles uitvoert.

Kwaliteit van producten

Producten uit China verschillen enorm in kwaliteit. In Azië hanteert men andere kwaliteitsnormen voor producten dan in Europa. De kwaliteit van uw productielijn is van groot belang voor het succes van uw onderneming. Kwalitatieve producten zorgen namelijk voor tevreden klanten.

 

Scale Roads helpt u bij het verkennen van de markt en het selecteren van de chinese fabrikant die aansluit op uw wensen. Ook zorgen we dat overdrachtsmomenten goed verlopen en kwaliteitscontroles op het juiste moment – voor betaling en verzending – en naar wens plaatsvinden.

 

Voor kwaliteitscontroles in Chinese fabrieken heeft Scale Roads een ervaren team aan inspecteurs. Onze inspecteurs zijn ter plekke in heel China en hebben jarenlange ervaring, waardoor zij weten waar ze op moeten letten. Tijdens de kwaliteitscontroles treedt een van onze inspecteurs op als vertegenwoordiger van uw bedrijf. De inspecteur let op de producteisen en toetst deze op kwaliteit en correctheid. Tussentijds ontvangt u rapportages van de bevindingen, onze dienstverlening is daarmee betrouwbaar en transparant.

Wat houdt een kwaliteits­controle in

Bij een kwaliteitscontrole zal er eerst een overleg plaatsvinden tussen de koper en de inspecteur om de knelpunten, kwaliteitseisen en leverancier(s) te bespreken. Vervolgens zal de inspecteur ter plekke de producten en goederen inspecteren in de fabriek. Steekproefsgewijs worden de vooraf besproken punten gecontroleerd op basis van de werktekening. Denk hierbij aan het formaat en kleur van de producten. Tijdens de inspectie maakt de inspecteur foto’s en video’s. De uiteindelijke conclusie ontvangt u binnen 48 uur na de kwaliteitscontrole in een inspectierapport. Het rapport geeft u een duidelijk beeld van de producten en de werkomstandigheden.

Waarom een kwaliteits­controle

Is de fabrikant gekozen, dan kan uw product worden ontwikkeld. Van uw product worden samples gemaakt die veelvuldig worden getest en beoordeeld. Zijn de samples van uw product volledig naar wens en de eisen contractueel vastgelegd, dan wordt de productiefase gestart. Na productie vindt er nog een kwaliteitscontrole plaats, zodat u er zeker van bent dat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer de producten bij u worden geleverd.

Quality Control

Voor Quality Control heeft Scale Roads inspecteurs uit West-Europa die op de hoogte zijn van de Westerse standaarden en een aanvaarbare kwaliteitslimiet voor kwaliteitscontrole in China bieden. Het voordeel is dat we begrijpen welke kwaliteit er wordt verwacht. Inmiddels wonen en werken we al meer dan acht jaar nabij de fabrieken in China, waardoor onze inspecteurs precies weten hoe ze een kwaliteitscontrole moeten uitvoeren. Wij kunnen binnen 24 uur bij de fabriek in China zijn. Bij de intake van de kwaliteitsinspectie geven wij aan hoeveel tijd de inspectie in beslag zal nemen. Een kwaliteitsinspectie door Scale Roads kan het verschil in kwaliteit tussen Chinese en Nederlandse producten en goederen overbruggen. Het is een kleine investering, maar resulteert in een hoog rendement.

 

Kwaliteitscontrole china nodig? Laat u ontzorgen door Scale Roads. Wij begeleiden uw inkoopproces van begint tot eind en verzekeren u van producten die voldoen aan uw kwaliteitseisen.

FAQ

Bij en kwaliteitscontrole worden producten en goederen op bepaalde punten getoetst op kwaliteit en correctheid. Hiervoor wordt een acceptance quality limit gehanteerd. Foutieve producten worden vroegtijdig opgespoord en opgelost, waardoor de importeur is verzekerd van een goede kwaliteit.

Bovendien levert een kwaliteitscontrole een groot rendement op uw investering op.

Begin met importeren vanuit China

Scale Roads staat u bij in iedere stap

Neem contact op
Shopping Basket